www.glasinloodreparatie.nl

Waarom nu een website over glas-in-loodreparatie?

Graag breng ik u op de hoogte van een huidige trend: Glas-in-lood is weer helemaal terug in onze tijd. Na een paar decennia in onze gedachten en in de vergetelheid te zijn weggestopt inspireert het ons weer en doet het ons nu wellicht weer denken aan ons ouderlijk huis, onze vroege onbezorgde jeugd, wellicht kerkbezoek of oude monumentale gebouwen in onze stad.
Al op jonge leeftijd werd ik gefascineerd door de vele warme en volle glaskleuren in samenspel met doorvallend daglicht.
Zo kwam ik als kind regelmatig in de kerk en altijd weer vielen mij de glas-in-loodramen op. Ik werd er vaak vrolijk van, kwam tot rust en merkte vaak dat mijn gedachten weg dwaalden, niet (meer) gehinderd door de dingen-van-de-dag.
De invloed van het licht.

Niet alleen soms de voorstellingen maar eigenlijk nog veel meer de prachtige kleuren die sterk benvloed worden door het daglicht. En, neemt u van mij aan, of het nu in de vroegte is bij het ochtendlicht, of dat het sneeuwt, regent, somber weer is, een zonnige lentedag f hoogzomer: glas-in-loodramen stralen je immer tegemoet. Zelfs in de avond, als de ramen kaarslicht of gedempt schemerlicht reflecteren dan glanzen glas-in-loodramen ng. Een diepe glans die bijdraagt aan het doel een huis om te vormen tot een weldadig thuis.
Glas-in-lood, letterlijk: stukjes glas bijeengehouden door het lood, van een eenvoudig paneel met ranke loodlijnen tot aan panelen vol van uitbundige kleuren gerangschikt als op een palet met grote klodders felle kleuren verf, afgewisseld met zachte tinten.
Maar het meest fascinerende aan glas-in-lood voegt het daglicht zlf toe, het glas reagerend op de weerssituatie.
   
   
 

copyright glasinloodreparatie.nl

webdesign: Br@m