www.glasinloodreparatie.nl

Glas-in-loodreparatie, wat is voor u van belang te weten?

Glas-in-lood, zo vinden velen van u, heeft echter een duur imago: velen denken dat de prijs ervan niet te betalen is. Bovendien associŽren mensen glas-in-loodramen in hun huis nogal eens met tocht, kouval en energieverlies.
Dat is echter na een grondige reparatie/renovatie niet meer het geval; traditioneel glas-in-lood mits goed gekit is gegarandeerd wind- en waterdicht.
Wie glas-in-loodramen in huis bezit kan plotseling of na verloop van tijd geconfronteerd worden met schade: een barst in een ruitje, verouderd lood wat op de kruispuntjes gebroken is (b.v. in haldeuren), een paar ruitjes kapot, en dan .......... ja, wat dan?

Wat te doen bij glas-in-lood schade?

Op de eerste plaats kennis nemen van het feit dat glas-in-lood ook vaak gewoon in aanmerking kan komen voor een eenvoudige of wat ingewikkelder reparatie. En dat deze glas-in-loodreparatie mogelijkheid naar verhouding geeneens een zo erg kostbare zaak hoeft te zijn.
Op de tweede plaats: afhankelijk van de aard van de noodzakelijke reparatie wordt het raam (door een collega) uit de sponning gehaald en naar het atelier vervoerd. Het kan echter ook zijn dat de reparatie ter plaatse wordt verricht, dat hangt dus af van de schade. Voorbeeld: indien in een schuif- of serredeur slechts een ruitje stuk is kan het vaak bij u thuis gemaakt worden.

Van vroeger naar het heden:

Van oudsher (vanaf de15e eeuw) heeft glas-in-lood door alle eeuwen naar het heden een ware functie- evolutie doorgemaakt: Van noodzakelijke vensterafdichting (tegen tocht en kou) maar waar nog wel daglicht door kon vallen tot in het heden: glas-in-lood voor verfraaiing van het huis, als bezorger van een aparte, vaak verstilde, romantische sfeer in huis. Denk maar aan bovenramen, serreramen, een zijraam in de hal of trappenhuis, misschien een eigen ontwerp van u hangend op enige centimeters van een mooi gestuukte witte muur.

   
   
 

copyright glasinloodreparatie.nl

webdesign: Br@m